Hvad gør et spabad ved kroppen?

jacuzzi nova white indespa

Ikke blot vil en tur i udespaen eller spabadekarret give dig en god portion velvære, som er ekstremt godt for sindet, så er der også andre helbredsmæssige fordele ved at hoppe i spaet. Spabadet byder på mere end nydelse og din krop vil elske dig for en tur i spabadet – så det kan være en investering i dit helbred, at få installeret et spa, som du kan hoppe i dag efter dag. 

Spa mindsker stress og hovedpine

Det kan være en meget afslappende oplevelse at sætte sig i spaet. Én ting er omgivelserne omkring spaet – hvor du måske har tændt stearinlys, sat noget meditationsmusik på og lavet en dejlig kop te – læs mere om hvordan du skaber den perfekte hjemmespa-dag her. 

Dét at sætte tid af til sig selv kan modvirke stress – og den hovedpine som er stressrelateret – når du sætter dig i spaet og lader boblerne fra spabadet omfavne din krop. Hvis du tager et varmere bad i 37-38 grader varmt vand, vil hjernen udløse hormonet ACTH, der er et velværehormon, som blandt andet giver en følelse af eufori og velbefindende. Desuden, vil det varme spabad effektiv mindske det høje blodtryk, som man typisk også får, hvis man er ramt af stress.

Blodet flyder bedre gennem kroppen

Tyngdekraften ændres under vand, hvilket får blodet til at pumpe bedre ud i kroppen. Studier viser, at hvis vandet er varmere end kroppen, vil hjerterytmen stige – og hvis vandet er køligere, vil hjerterytmen falde. Det vil give en bedre iltforsyning! Hvis spaet har jetdyser, vil disse være med til at stimulere bedre blodgennemstrømning i kroppen. 

Afgiftning og rensning gennem spa

Når du ligger i det varme spabad, vil du naturligvis svede en del. I den process vil hudens porer åbne og som vi ved, vil blodkarrene åbne og blod gennemstrømme hurtigere gennem kroppen. Hele denne process vil fremme udskillelsen af mange af kroppens toksiner, som afgifter din krop og gør den mere modstandsdygtig og fremmer dit immunforsvar. 

Hvis du hopper i et helt koldt bad, kan du øge hudens sundhed og det kolde vand virker sammentrækkende. Det kan være med til at reducere appelsinhud og nedbryde fedt. At veksle mellem varmt og koldt vand kan være en del af hydroterapi, som forbedrer din blodcirkulation og lymfesystemet, der i sidste ende kan gøre at du udskiller flere affaldsstoffer og bliver mindre syg.

Du får afslappede muskler og afhjulpet muskelsmerter af spa

Hvis du tager et varmt boblebad, vil det være med til at løsne stive led og muskler. Det vil i sidste ende reducere smerter du har i musklerne – og også kurere hovedpiner, som måske er forårsaget af muskelsmerter. Hvis dit spa har en hydromassagefunktion, så vil det lindre muskelsmerterne endnu mere og underbygge følelsen af velvære kan gennemstrømme blodet, kroppen og sindet. Samtidigt vil det varme spabad og hydroterapi lindre gener ved fx gigt. Hydroterapi er blevet anvendt som sundhedsbehandling i mange hundrede år – læs mere om hydroterapi og hvad det er her.  Opdriften i vandet mindsker belastningen på muskler og led og man kan passende træne i vandet, hvis man vil genvinde bevægeligheden. 

Du sover bedre

Sidst, men ikke mindst, så gør en tur i spabadet at du sover langt bedre. Både fordi du bliver afstresset og afslappet af et spabad – og det vil altså have en stor positiv effekt på din søvn. Særligt varmt vand gør os afslappede – og når spændingerne i musklerne lettes, så vil du automatisk blive helt afslappet og rolig og klar til at hoppe ind under dynen. Skal du i stedet kvikkes op, så kan det være en god idé at tage et koldt bad, inden du skal på arbejde!

Kontakt

Udespa A/S
Marielundvej 18
2730 Herlev
Danmark
CVR: 37704075

Tlf.: 44 50 80 44
Mail: info@udespa.dk

Showroom

Er du tvivl om hvilket produkt
du skal vælge? Besøg vores showroom

Eneforhandler i Danmark af Jacuzzi® produkter

Scroll til toppen

Login

Opret en konto

Hurtig køb? Husk at du kan købe vores  produkter uden at oprette dig som kunde.