Hvad er hydroterapi?

jacuzzi aura uno wood indespa show

Helt kort så defineres hydroterapi som vand brugt til helbredende formål – om vandet er koldt, varmt eller boblende. Hydroterapi er et paraplyterm for al behandling i vand – og det kan foregå i alt fra pools, dampbade, udespa, spabadekar, termiske bade – alt med det formål at lindre de symptomer, man nu måtte fejle – og for at fremme fysisk og psykisk velvære. 

Hydroterapi i dag foregår typisk ikke i normale svømmebassiner, men i speciallavede bassiner eller specialdesignede brusehoveder, hvor man har mulighed for at arbejde med og kontrollere vandets temperaturer, vandmodstanden, vandtrykket og vandets bevægelser og tilpasse det til hvert enkelt patients behov og formål. 

 

Historien bag hydroterapi

Hydroterapien som sundhedsbehandling og praksis har en lang tradition bag sig.  Vandets kraft, varme bade og kildevandsbade har været brugt i mange tidsperioder og af forskellige folkeslag, der har udnyttet vandets helbredende og terapeutiske egenskaber. Den hydroterapi, som ses i dag – tog sit afsæt i Europa i 19-hundrede tallet, hvor kursteder og spasteder voksede sig populære, særligt blandt det bedre borgerskab, i håb om at kurere alt fra psykiske til fysiske lidelser. Bevægelsen inden for hydroterapi som sås i det 19. Århundrede, blev sat i værks af den Bayerske munk Fader Sebastian Kneipp.

 

Fordelene ved hydroterapi

Der er videnskabeligt beviste virkninger på kroppens funktioner og systemer, som kommer fra hydroterapi. Og det kan være særligt fordelagtigt at gå efter målrettet hydroterapi, hvis du lider af psoriasis, rygsmerter, hovedpine, stress, leddegigt eller hvis du skal genoptrænes efter operation. Her kan også en swim spa være en skånsom måde at starte med at motionere som genoptræning efter operation. Læs mere her om adgang til træning og smertelindring med en swim spa.

Hydroterapi åbner også for muligheden for at arbejde med forskellige temperaturer, som hver især har unikke virkninger på kroppen.  Det smarte ved hydroterapi er, at man let kan skræddersy sin  behandling, hvor du kan starte blidt ud og derefter langsomt opbygge styrke og fleksibilitet.  Det er blandt andet fordi:

  • Vandets varme kan få dine muskler og led til at slappe af og lindre smerte
  • Vandet støtter din vægt, som giver mulighed for at øge din bevægelsesfrihed i led og muskler
  • Hydroterapi kan styrke dit immunforsvar
  • Hydroterapi stimulerer blodcirkulationen

Du kan læse meget mere om, hvad en tur i dit spabad gør ved kroppen her. 

 

Hydroterapi i hjemmet

Det der gør sig gældende for moderne hydroterapi er at den er blevet anerkendt som en officiel og naturlig behandlingsform, men også at det aldrig har været lettere at skabe de perfekte hydroterapiske rammer i ens eget hjem.  På den måde kan man altid, på alle tider af døgnet, drage nytte af de gavnlige effekter af spabadet, som er helt og aldeles skræddersyet efter dine behov. 

Kig efter et spabad med hydromassage i vores udvalg hos Udespa, det vil gøre din oplevelse med hydroterapi mere intens og luksuriøs. Massagen med vand og stråler kan berolige dine ømme muskler efter en lang dag på arbejdet – og så stimulerer det også frigivelsen af endorfin, som er dit glædeshormon. Hydroterapi bliver altså din krops naturlige smertestillende. 

Du skal dog altid lige tage en snak med din læge, før du tilføjer hydroterapi til dit private træningsprogram.  Er du interesseret i at skabe den perfekte hjemmespa-dag, hvor fokus er på velvære og self-care, så læs vores guide til hjemmespa her og bliv inspireret. 

Kontakt

Udespa A/S
Marielundvej 18
2730 Herlev
Danmark
CVR: 37704075

Tlf.: 44 50 80 44
Mail: info@udespa.dk

Showroom

Er du tvivl om hvilket produkt
du skal vælge? Besøg vores showroom

Eneforhandler i Danmark af Jacuzzi® produkter

Scroll til toppen

Login

Opret en konto

Hurtig køb? Husk at du kan købe vores  produkter uden at oprette dig som kunde.